We leren onze kinderen de natuur te respecteren en tegelijkertijd ook de leuke dingen van de natuur te zien. Dit kan variëren van een bak met kikkervisjes in de groep, het spelen met kastanjes, het verzorgen van kleine dieren, spelen in de natuurspeeltuin tot het onderhouden van de moestuin en/of kruidentuin. We zijn een groen kinderdagverblijf waarbij we een aantal speerpunten hebben die we koesteren:

Buiten in de groene tuin
We spelen veel buiten. Dit doen we ook in de groene natuurspeeltuin waar we de natuurlijke materialen als vanzelf ontdekken. Kinderen spelen met het gedroogde gras, verstoppen zich achter de struiken, rollen over gras, spelen in de wilgenhutten, bakken moddertaarten in het buitenkeukentje, spelen in de zandbak en klimmen op boomstammen etc.

Bloementuin
We hebben een bloementuin. Kinderen mogen daar altijd zelf bloemetjes plukken. Ze helpen in het voorjaar met zaaien en later ontdekken we en respecteren we de pracht en praal.

Moestuin
We hebben in het voorjaar, zomer en najaar een moestuin. De kinderen helpen met het planten, onderhouden en het opeten van al het lekkers. Woelen in de aarde, proeven, ruiken en meedoen staan voorop.

Speelplaats
Op de speelplaats bij de ingang kunnen de kinderen lekker rennen, klimmen op het klimtoestel en van de glijbaan glijden, kastelen bouwen in de zandbak, fietsen en rijden op de tractor. Lekker ravotten!

Kleine dieren
We hebben 8 konijntjes. De kinderen helpen met het voeren en mogen de diertjes lekker aaien. Dit gaat altijd onder begeleiding. Het is genieten geblazen om te zien hoe vertederd de kinderen raken. We hebben een speciaal protocol voor de omgang met onze diertjes.

Biologisch zelfgebakken brood
We eten elke dag biologisch zelfgebakken brood. Het kinderdagverblijf ruikt al in de ochtend naar vers brood. Het brood is heel zuiver en zonder conserveringsmiddelen. Dus milieubewust en vooral heel gezond lekker.

Biologische melk, vlees en kaas
De kinderen eten biologische zuivel en vlees. Dit heeft voorrang voor ons, omdat we ons realiseren dat eten afkomstig van dieren zuiver moet zijn. Het is niet bewerkt op een onzuivere manier en is daarom ook veel gezonder. Daarnaast bieden we zo veel mogelijk andere biologische producten, denkend aan biologische rooibosthee, bananen, etc. De producten die niet biologisch zijn, zijn toch bewust gekozen. We proberen de kinderen zo min mogelijk suiker te geven.

Groente en fruit als tussendoortje
De kinderen eten groente en fruit als tussendoortje. Het liefst komen de groente en fruit uit onze moestuin. We eten elke ochtend fruit met de kinderen en in de middag bieden we een schotel knapperige groente aan.

Buiten slapen
De kinderen slapen buiten. We hebben voor de aller kleinste baby’tjes Leanderwiegjes die we makkelijk van binnen naar buiten kunnen zetten en lutje potjes. We slapen buiten volgens het protocol buiten slapen. De kinderen vinden het heerlijk om in alle rust in de frisse lucht te slapen. De kinderen ontvangen vitamine D via het daglicht, krijgen veel zuurstof binnen en rusten beter uit dan op een slaapzaaltje.

Uitstapjes met de bolderkar
We hebben een grote bolderkar waarmee we gezellige wandelingen of uitstapjes met de kinderen kunnen maken.

Sorteren van afval, ecologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel en groene energie
We zijn bewust dat het van belang is om afval te minimaliseren en goed te sorteren, met milieuvriendelijke middelen schoon te maken en gebruik te maken van groene energie.